Sångfåglar är vi allihopa..

Jag har köpt en flaska vin.
Ska vi börja om från början?



Helgen som gick blev bra. Var chafför i fredags åt bror och hans vän, en lugn kväll med andra ord. Och så är det konstaterat att två fyllon tänker likadant. Ingen Cruising utan Alkohol?

Lördagen blev inte så lugn, snarare tvärtom. Tvättade, städade, hämtade pärorna i Vretstorp efter resan till Tyskland. Bära plattor, bära plattor och bära baginboxar. (Träningsvärk dagen efter, javisst) Singstar, bowling och uteliv på kvällen med Johanna, Ellie, Marie och Mathias. Riktigt lyckad kväll, även om den slutade lite tidigt för min del (eller sent, beroende på hur man jämför)

Söndagen tillbringades mest i sängen framför tv'n. Alkohol sätter sina spår, faktiskt.


Jag skippar Blåkulla i år och drar till Ishallen istället, köpte biljetten idag. Fan Vad KUL Det Ska Bli! Jag ser verkligen fram mot det. Förfest hemma hos mig. Räknade lite och kom fram till att det kommer ungefär 15 personer hit. Många Stjärnor andra ord. (Haha!) Roligt, roligt! (Fast det lär nog inte bli lika roligt att vakna upp dagen efter till alla burkar och flaskor, meeen Det Skiter vi i! Kärt besvär.)

Nu tänker jag ta kväller i sängen framför tv'n och kolla på "Luftslottet som sprängdes" Hoppas den är lika bra som de första två.


//Sandra - Eller ska vi kasta porslin?


Det lööööser sig

Sittandes under fläkten med en cigg, en kopp kaffe (fast jag inte borde om jag vill sova inatt) och en dator. Varvar det med sängen och Vänner på tv'n.

Bror lyckades övertala mig (med lite fjäskande a'la lillebror "Men kom igen nu, ställ upp. Jag har ju skjutsat dig. Annars får vi ta bussen. Snälla") att skjutsa honom och hans kompis in till Örebro lite senare. (Jag har alltid haft svårt att säga nej till min bror så jag hade sagt ja tillslut iallafall, med eller utan fjäskande. Men det är roligare med.) Själv lyckades jag få med mig Ellie som sällskap, skönt att slippa åka hem själv sen. Ska säga till henne att ta med sig en öl också så kan vi ha låtsasCruising. Låter som en bra idé tycker jag. Haha!

Tidigare idag kom MatildaMupp hit. Vi drack kaffe och tog en shoppingsväng bl.a till Uffes och Lindex. Inhandlade mig två tröjor och ett svart linne på Lindex, och från Uffes följde b.la två lampskärmar till sovrummet med hem. Helnöjd med mina inköp idag.

Efter det skjutsade jag pärorna (som ska till Tyskland och inhandla sprit) till Vretstorp (därifrån bussen gick)

Och nu sitter jag här.. Och nu åkte jag!


//Sandra - The final countdown 

 


Onsdag 24/3-10

Illamående och kväljningar. Men annars är det bra.

Fick ÄNTLIGEN domen på bilen idag! Inte direkt vad jag hade hoppats på men det är bara att acceptera faktum, och det kunde ju ha varit värre. Stod i valet och kvalet ett tag om hur jag skulle göra, men nu känns det som jag tagit rätt beslut. Smakar det så kostar det. Så är det och så blir det.

Imorgon blir det mathandling och en sväng till Vc, och på fredag skulle jag vilja ta en tur till Marieberg. Panduro och Gina lockar..

Snart Grey's sen sova.


//Sandra - Schackmatt


Tisdag 23/3-10

Det är panikartad spänning när man bogserar en bil och linan går av, mitt på ett järnvägsspår!
Ännu mer panikartad spänning är det när bilen är HELT död och man är tvungen att putta den från spåret.

Idag har Johanna, Ellie och jag plockat påskris. Eller rättare sagt så har Johanna och Ellie plockat påskris och jag följde med som sällskap. För mig är det lagom att dra in påskris ungefär en dag innan påsk. Då får jag iallafall några dagar med skäll och vaktande, och får "tillfredsställelsen" att lyfta tillbaka vasen med ris från golvet ett antal gånger. En vas med ris=Kattleksak. Enligt dem iallafall, för mig är det mer En vas med ris=Påskpynt som åker ut så fort som möjligt när Påsken är slut för att jag inte ska få ett hysteriskt utbrott.

Sen tog vi en sväng till Lindex, Uffes och Lidl. Några timmar med solsken och skratt känns alltid bra, speciellt på en regnig dag.

 


På risjakt i snön


Måndag 22/3-10

Ligger här i sängen som Pippi Långstrump (fötterna på kuddarna och huvudet vid fotänden) Datorn framför mig, en kopp te bredvid och ett halvt öga på tv'n där 2 1/2 män visas. Känns rätt bra faktiskt.

Idag har jag storstädat lägenheten. Det behövdes efter mina lata "sjukdagar" som till mestadels tillbringades i sängen. Tog inte fram dammsugaren en enda gång under hela helgen, och dammsuger jag inte minst en gång varje dag resulterar det i hårtosar lite överallt. Det blir så när man har två håriga katter.

Appropå mina katter så har jag studerat dem när de äter. Mina katter har varsin matplats i varsin ände av köket (blev så när Findus var liten för att han inte skulle äta av Felix "vuxenmat") Felix äter alltid upp sin mat först, sen sätter han sig en bit bort från Findus matplats och tålmodigt väntar på att denne ska äta klart, för han Kan Ju lämna någon smula kvar. Och det gör han, Varje Gång. Minst 1 torrfoderkula och max 3 kulor. Undrar hur de tänker egentligen? Det kan inte bara vara en slump eller sammanträffande att Findus Alltid lämnar i stort sett samma mängd kvar i skålen åt Felix, inte när det är så Varje Gång. Tror de är rätt smarta trots allt. Jag tycker det iallafall!


Eftersom jag har upptäckt den konstnärliga sidan inom mig har jag beställt ett pysselpaket idag, och när nästa Mariebergtur kommer tänker jag spendera För Mycket Pengar på Panduro. Men tills dess så sålde Netto massa pysselgrejer billigt så köpte på mig lite smått och gott när jag var där idag. Tror jag ska gå tillbaka någon dag i veckan och köpa lite mer. Bäst att passa på..

Nej, nu ska jag ge männen på tv'n min fulla uppmärksamhet!


//Sandra - Pippi på bädden 

So I Had a bad day

Känner mig mycket gladare nu!
Mamma var här förut med en påse full med saker från Netto som hon inhandlat åt mig bara för jag är sjuk. Min Mamma Är Underbar! Helt klart Världens Bästa Mamma!
Sen pratade jag med Johanna och Matilda, och då fick jag skratta. Skratt är ju den bästa medicinen. Det hjälpte själen iallafall, fast förkylningen är lika blä som förut.

Ikväll tänker jag kurera mig och ha myskväll framför tv'n. Tända ljus, te och lite onyttigt. Känns som en bra idé. Får väl se om det kommer något mystiskt sms eller telefonsamtal också lite senare. Det skulle inte förvåna mig, med det skulle heller inte förvåna mig om det inte gör det. Vilket som, så kvittar det!


//Sandra - I will not make the same mistakes that you did


So I have a bad day..

Vädret speglar humöret perfekt idag. Arg, Besviken, Sur, Irriterad, Ledsen!
Fortfarande sjuk, sämre än igår, en underbar hosta har anslutit sig till den ännu underbarare förkylningen. Sova, sova, sova bort heeela dagen.
Ja, jag bara klagar. Och? Ska jag ha en dålig dag kan jag lika gärna ha det fullt ut!


//Sandra - My heart can't possibly break when it wasn't even whole to start with


Onsdag 17/3-10

Jag Hatar Att Vara Sjuk!
Det värsta som finns när man är förkyld är när man är för sjuk för att orka göra något men för frisk för att göra ingenting. Då ligger jag hellre i 40 graders feber och sover bort tiden än, som nu, ligga och glo på tv och vänta på att klockan ska ticka på så det blir sovdags någon gång. Blä, säger jag!

Morgonen blev inte som jag förutspådde igår. Klockan ringde 9.00 imorse. Ungefär 2 minuter senare (hann inte ens ut ur sovrummet) så får jag ett sms från Ellie ("Hej vaken?") Vadå perfekt timing? Hon hade rast och kom över och tog en cigg och kollade lite kort. Ett trevligt morgonbesök är alltid uppskattat! Sen kaffe, dusch, iväg och handla cigg (nöden har ingen lag), diska, sova, pendling mellan datorn och sängen. Nu väntar jag på att alvedonen ska göra sin verkan så jag kan fixa något att äta (jag är inte hungrig när jag är sjuk, inget smakar ju, men magen klagar så det är väl bäst att lyssna då). Sen tänker jag placera mig i sängen igen och fixa lite med albumet och glo på tv.
Och det var den här dagen det. Sovdags snart?


//Sandra - Ibland får man vara ego

En tisdagskväll

Levande ljus, citronte, en skål popcorn och Desperate housewives, Cogar Town, Ncis (på dvd) och en dator. En perfekt tisdagskväll med andra ord.

Jag håller på att bli sjuk, känns i hela kroppen. Imorgon kommer jag med största sannorlikhet att vakna upp, dricka en kopp kaffe, ta en cigg och sen gå och lägga mig igen för att tillbringa dagen i sängen. (Man får det när man är sjuk!)


//Sandra - Tystnad är också ett svar


Bikinidax?

Sommaren Är På Ingång


(Temperaturen på balkongen)


"Får det lov att vara en kopp kaffe?"

Gårdagen började rätt lugnt, pyssel och plock i vanlig stil. Bytte gardiner och putsade fönstren i alla rum här hemma.

Sen är jag på väg till vardagsrummet, då får jag se två karlar utanför balkongen. (Det bör nog tilläggas, för de som inte vet, att jag bor på 2:a våningen..) Chockad och feg som jag är flydde jag då till köket och ringde till Johanna. ("Jag är rädd. Det kom två karlar flygandes utanför balkongen i en sån där lift. Vad ska jag göra, de ser ju rätt in!" "Dra ner persiennerna?") Tacksamhet för att de inte kom 15 minuter tidigare då jag sprang omkring halvnaken här hemma och gjorde mig iordning!

Senare på kvällen fick jag ett oväntat besök från Eskilstuna. (Fast jag kör Löfbergs lila och inte Gevalia!)
En gammal kompis och hennes karl hade vägarna förbi Örebro. De ringde och dök upp för en kaffe 10 minuter senare. Helt appropå, bara sådär. Verkligen en glad överraskning.

(Men tanke på de två ovanstående händelserna är det nog tur att jag inte kör med Gevalia, då hade jag nog varit tvungen att bjuda in de '"flygande" karlarna på kaffe. "Gevalia, när du får oväntad besök" Precis som i reklamen.)

Jag har funderat lite över den mänskliga dumheten. Läste innehållsförteckningen på en påse jordNÖTTER förut. Innehåller bla, bla, bla och spår av NÖTTER. Spår Av NÖTTER, För I Helvete! Finns det verkligen människor som är så dumma så de köper en påse jordNÖTTER utan att fatta att det inte bara innehåller NÖTTER utan att själva grejen med jordNÖTTER är att det är Just JordNÖTTER? Eller är företaget skyldiga att skriva dit att det innehåller nötter. Isåntfall så snacka om att dumförklara människor. Jisses, jag fattar det bara inte..!

Ikväll blir det utgång! Känns lite konstigt att gå ut en fredag och inte en lördag. Blir lite så där halvt vilsen på dagarna. Lördagskvällen blev uppbokat med middag istället. Känns som det kommer bli en bra helg med andra ord.


//Sandra - Det är på hoppet man lever, sa grodan.


Music baby!

Lördagskvällen blev fylld av både ljuv(?) musik och trevligt sällskap. Anna och Matilda kom hit som två solstrålar på en mulen dag och livade upp tillvaron. Det blev både musikspel och Singstar, skratt och prat, kaffe och cigg. Hur bra kväll som helst!


"Om man gör konstiga miner så betyder det att man inte vill vara med på kort!" 


                                     Singstar. Alltid lika roligt.


Idag står tvättning och städning på listan, promenad och fortsatt pyssel med albumet. Sen får vi väl se vad som mer händer och sker.


//Sandra - Vad är väl en bal på slottet?


6/3-10

Igår träffade jag Anna. (första gången i år tror jag) Det blev massa kaffe och en hel del både roliga och interssanta diskussioner.
Kände mig riktigt hurtig som promenerade heeela vägen hem till henne i det underbara vädret. (Även om jag fastnade bakom en traktor som sen tyckte det var helt okej att börja backa utan uppsikt bakåt, det var tydligen bättre att jag fick hoppa åt sidan..?)

Hade tänkt promenera heeela vägen hem också men ungefär vid Citygym åkte en "dunka dunka" bil förbi. Tittade till och såg att det var lillebror som var ute och åkte. Ringde till honom och fick honom att (efter lite fjäskande a'la storasyster "Snälla! Det är kallt! Det är så långt att gå!") vända om för att köra hem mig. Tack lillebror!

Ikväll hoppas jag på Singstar och trevligt sällskap.


//Sandra - Because of you


3/3-10

Den här dagen känns bra, i heeela magen. Solen skiner och vårkänslorna kommer fram på en gång. Jag blir sååå glaaaad!

Lördagen blev lyckad. Klubben med Ellie, Johanna, Tobbe och chaffören Anton. Dock saknade jag MatildaMupp!

Igår blev det sista svängen till Usö. (ÄNTLIGEN slut på pendlandet!) Vi (jag och min kära moder) tog en sväng förbi Marieberg och Willys på hemvägen också, blev lite smått och gott inhandlat. Avslutade hela färden med kaffe och semla, den första för i år.

Idag kommer Anna hem!

Ner till tvätten igen nu då, sen ut på promenix.


//Sandra - Spring forward


RSS 2.0