Dagens skämt


Bäst före 29/02-2010
(får man verkligen hitta på egna datum?)


Onsdag 24/2-10

Verkligen Underbart Väder ute idag. Tog en liten långpromenad på förmiddagen (Längre än normalt men kortare än min runda i spåret) Matilda skulle ha kommit förbi idag också men de planerna Flög Luften Ur. (Haha, vilken humor!)

Igår blev det en promenad till Johanna och Ellie för att lämna lite kläder. (Jag är ju en sån där person som gääärna lånar kläder av mina vänner när det är dags för utgång. Allt de har är ju snyggare än mitt, så är det bara! Och även om det inte blir varje gång så blir det ändå rätt mycket kläder tillslut. Iallafall när man inte kommer ihåg att lämna tillbaka det lånade.) Både kaffe och babbel blidde det. Ruskigt Trevligt. (Ha! Nu var humorn framme igen.)

Köket nästa nu då. Matlagning och diskning here I come.


//Sandra - Det är inte riktigt klokt!

Den rastlösa lördagen

Känner mig mycket glaaaadare idag än igår. Tänk att lite sol kan göra så mycket!

Igår var nog den mest tråkigaste dagen någonsin. Har aldrig varit så rastlös i Hela Mitt Liv! Efter att ha STORstädat hela lägenheten, från golv till tak, satte jag mig i soffan och tänkte "Jahapp, vad ska jag göra nu då?" Jag kunde inte ta mig någonstans och det var inte direkt någon som ville/kunde komma till mig heller på grund av snön. (Vem fan vill ge sig ut i ovädret som var igår när man inte behöver?) Det var så illa att jag faktiskt funderade på att möblera om i sovrummet (fast jag inte vill ha det på nåt annat sätt) bara för att ha något att göra.

Tillslut plockade jag fram min konstnärliga sida (tydligen har jag en!) vilket ledde till att anslagstavlan åkte ner och blev målad vit. Numera är det ingen anslagstavla, det är en kollagetavla full med kort, hjärtan, änglar och massa annat ihop-plock som gör mig glad. I mitten står ordet "L Y C K A" Riktigt bra blev det. (Och det bästa är att eftersom det är en anslagstavla från början kan jag flytta och byta ut grejerna hur jag vill. Perfekt för den med beslutsångest!)

Idag har jag varit ute en sväng iallafall (Bäst att passa på, man vet aldrig när chansen kommer igen) och imorgon blir det besök 2/3 på Usö.


//Sandra - In tha club

Nostalgi från 2009

Friendship isn't how long you've known someone,
it's all the special moments you've shared..



 

 

 



 

 

 


Kan man köpa "glo-piller" på Willys?

Det blev STORhandling på Willys idag, så nu är både kyl, frys och skafferi uppfyllt.

Så upptäckte jag att jag tydligen är väääldigt intressant att glo på. Riktigt underhållande faktiskt! Sen om det är något positivt eller negativt är ju en annan fråga. JAG tar det iallfall som en komplimang med tanke på vem personen som tydligen köpt "glo-piller" är. (Nej, jag tänker inte nämna några namn. Liiite hemligt är roligt ibland..) Men efter ett tag fick jag faktiskt nog och glodde tillbaka, och konstigt nog tyckte då personen i fråga INTE alls att det var lika roligt att glo längre utan vände bort blicken helt!? Och jag som tänkte leka arga leken och allt..

Hur som helst, efter Willys åkte vi en sväng till Lågpris också för att inhandla fler ramar till min "fotovägg" (En vägg med enbart fotografier om det inte sa sig själv?) Börjar arta sig riktigt bra nu. Hittills sitter det tjugo kort uppe, och fler lär det bli. Sitter och går igenom massa, massa, massa kort på datorn nu och sorterar ut vilka jag ska framkalla, både till vägg och album. Verkligen skitsvårt! Vill ju ha alla men det blir på tok för många..

Nu tänker jag ta mig en kopp te (nyinhandlat för dagen) och ägna mig åt lite pappersarbete som blivit åtsidosatt det senaste tiden.


//Sandra - I want your everything as long as it's free


16/2-10

Matilda var här nyss, med en MASSA fina kläder! Underbara Du! Sen blev det kaffe och snack såklart!



Annars har jag städat, varit till ams (KrångelMuppar!) Lindex och hämtat Jotexpaket.
Lite roligt på Lindex förresten. Hade sånt där presentkort "Handla för minst 300:- få 100:- i rabatt" Riktigt perfekt, behövde fylla på i badrummet! Plockade på mig både rakblad, mascara, hudlotion och annat nödvändigt smått och gått. Hoppas jag kommer upp i 300:- nu, tänkte jag när jag stod och skulle betala. "596 och 50", sa kassörskan. (Vilket slutade på 496.50:- med rabatten) Ha! Och jag som stod och oroade mig för att ens komma upp i 300:- Smakar det så kostar det. Men nu har jag fyllt upp badrumsskåpet för en tid framöver iaf. Välbehövligt!

Imorgon ska jag först leka igelkott och sen åka till Marieberg och Willys med min moder.


//Sandra - On the catwalk

Måndag 15/2-10

I lördags gick jag och Johanna, och vovvarna, hem till Marie och tittade på Melodifestivalen. Riktigt trevlig kväll med ost, kex och vin. Ja, och massa skratt och prat såklart! Senare på kvällen/natten kom bror och Björn med chafför (och bil) för att hämta upp Johanna och mig. Sen bar det iväg till klubben en sväng. Det blev en rätt lugn, men rolig, kväll. Och förkylningen Blev Faktiskt Bättre Med Alkohol. Mådde mycket bättre på söndagen än lördagen, trots att jag var lite smått bakis. (Det är MIN nya tro, låt mig ha den!)

Idag blir det tvättning, putsning av fönster, städning och hämta bil.


//Sandra - Det är Underbaaaart!!


3 is a magic number..?

Sitter här med en kopp kaffe i handen och funderar över livet. (Nä, jag funderar egentligen inte över livet men det passade liksom in där på nåt sätt tycker jag) Är hostig, snorig och allmänt förkyld! Men det kunde ha varit värre, jag har iallafall inte feber!

I tre veckor framöver kommer Usö tydligen vara mitt nya tillhåll en gång i veckan. Klockrent, har fått tre olika kallelser till tre olika avdelningar. Allt på en gång! (Nej, jag är INTE döende, jag lovar!) Och på den fjärde veckan ska jag till tandläkaren i Kumla. Jag får väl lära mig att älska svensk sjukvård helt enkelt? Tur att jag har körkort och förhoppningsvis bil då (annars funkar alltid mammas) Folk som måste åka till Usö utan bil Är Beundransvärda i Mina Ögon. Tror inte jag skulle palla det..

Annars är allt rätt lugnt för tillfället. Läckan är fortfarande kvar, dock inte lika stor längre. De har hållt på och grejat uppe vid taket, tydligen kommer den därifrån, så hoppas på att den ger med sig snarast.

Kvällen blir luuugn! Kurera, kurera och åter kurera.

Morgondagen är fortfarande oklar, men tror inte det blir "party party" iallafall (förkyld, som sagt..) Fast det förstås, det finns ju folk som dricker bort sina problem så då kanske jag ska ta och dricka bort min förkylning? Jag tror ju då inte att det kommer fungera, men jag kan ju alltid prova?


//Sandra - The Igelkott is soon back!

Det lääääääcker!

Igår upptäckte jag att min tapet i vardagsrummet var mörkare på vissa ställen runt listerna. Tittar närmare och upptäcker att den är fuktig. Ringer Hallbo, men de tyckte tydligen inte att det var jätteakut(?!), utan receptionisten skrev en lapp om felanmälan och sa ungefär att någon kommer någongång. En stund senare ska jag gå ut på balkongen och röka, och upptäcker då stora vattenpölar på golvet under fönstret (vid samma vägg som den fuktiga tapeten) Min första tanke var "Men när hann hundarna kissa inne? Och varför har de gjorde det?" Det hade de inte. Det luktade inget och det var på tok för stora pölar. Fram med handdukar och fram med telefonen för att göra ytterligare ett samtal till Hallbo. Tydligen var det fortfarande inte jätteakut (Killarna som sköter fastigheterna hade ju faktiskt gått för dagen..) Tillslut fick jag lägga tidningspapper på golvet för handdukarna hjälpte inte ett smack.
Runt kl 8.00 imorse kommer det en karl och tittar på det och säger att det beror på att det är för mycket snö uppe på taket, och att jag inte är den enda som har det här problemet (Nähä? Vad trevligt? Misery loves company, eller vadå?) Men han kunde inte göra något åt det utan det var någon annan som hade hand om och skulle fixa det. (Men det är väl alltid trevligt med besök från främmande karlar? Ha ha ha)
Framåt eftermiddagen ringde jag åter igen till Hallbo och fick svaret att det var på väg två killar för att skotta ner snön från taket. På seeena eftermiddagen dök de äntligen upp och tog bort snön! Hoppas på att jag slipper vakna upp till en swimmingpool i vardagsrummet imorgon (lite överdrivet tänkt kanske) men om jag gör det så blir det poolparty hos mig imorgon kväll! (Och om det inte blir det imorgon finns risken att det blir så när isen på balkongen smälter!)

          
Så ser det ut runt alla fönster och på golvet på balkongen.           Min moderna(?) inredning
(Lägg märke till Findus som sitter på soffkanten)       


Jag har gått och blivit förkyld (utan att ha badat isvak!) Näsan rinner och halsen smärtar. Men jag mår för bra för att kunna ligga i sängen hela dagen utan att bli rastlös, men för dåligt för att orka göra någonting "ordentligt" Blir mest lite småplock här hemma bara, men imorgon ska jag boka tvättid. Orka vara sjuk? Nä, med Ipren, nässpray och te går det mesta när man är förkyld! (Jag är ju ingen karl. Haha!)

Nu ska jag ta mitt citronte och slänga mig i soffan framför tv'n.


//Sandra - O ja blev fuktig


Dagens skratt!



(Och ja, det är min bror som är först ut..)


6-7/2-10

Lördagskvällen blev utekväll/utenatt. Kvällen började hemma hos mig med spel och Singstar. Sen drog vi till Cedars. Har aldrig sett så mycket folk där någonsin! Vi fick köa i en halvtimme för att få komma in (Insläpp/utsläpp) Köa i Hallsberg? Helt otroligt! Men det var det helt klart värt för jisses vad roligt det blev. Efter Cedars åkte vi vidare till klubben och fortsatte natten..

Söndagen bestod mestadels av sovande. Sov ungefär 2 timmar under natten (morgonen) så jag var skapligt trött hela dagen. Gick omkring som en zombie (och såg ut som en också)

                          
                          Musikspelande                         Babbel och rökande(under fläkten) i köket

                                            
                                 Är man Muppar så ska man fan ha ett muppkort också!


Imorgon
ska jag vara hundvakt åt mina favoriter hela dagen. Känns bra för då är jag TVINGAD att gå ut och gå. (Har blivit väldigt lat när det gäller mina promenader, och det känns inte bra!) Sen att det är roligt att ha dem här gör ju inte det hela sämre direkt.


//Sandra - Att det krävdes så lite för att glömma så mycket..


Marieberget

Det blev inget Marieberg igår så Johanna och jag åkte dit idag istället. Det blev några påsar (med grejer i) som följde med hem, även om det inte blev så mycket som jag tänkt mig. Fast det brukar vara så för mig, när jag egentligen inte ska köpa något så hittar jag hur mycket som helst och när jag har planerat att jag ska shoppa massor så hittar jag nästan ingenting. Beslutsångest kanske? (Det är ju viss skillnad mellan att kolla och köpa..)

När jag kom hem från Marieberget åkte dammtrasan och toalettborsten fram.  Golvmoppen får allt vänta på sin tur tills imorgon!

Nu tar jag kväller framför tv'n. Så det så!


//Sandra - Where did I go wrong?


3/2-10

Idag har jag:
*Skruvat bokhylla och släpat bort alla delarna (visserligen är de kvar i lägenheten, men de tar inte upp heeela hallen längre. Våga gå ner till förrådet själv? Nää, det är jag på tok för feg för!)
*Plockat bort ungefär 170 st sladdhållare till modemsladden som inte längre behövs (telefonjack, nej tack?)
*Klippt klorna på katterna vilket resulterade i att dammsugaren åkte fram i samma veva (kattklor GÖR ont att få i fötterna)
*Lekt bil eftersom trottoaren utanför portarna inte var plogad (antar att Hallbo priorierar annat först?)
*Svurit över mig själv för att jag ännu en gång fick leka bil när jag var ute med sopen (varför tog jag inte den samtidigt som jag gav mig ut för att köpa cigg?)
*Funderat över hur pass pålitliga SMHI egentligen är när det står att det ska komma ungefär 5cm snö idag (på mitt balkongräcke ligger det minst 20cm..)
*Börjat rensa i garderoben (mkt är det som försvinner)

Nu sitter jag här framför min kära dator med en kopp kaffe i handen, snart dags för matlagning. Senare blir det nog fortsatt rensning av garderoben.

Imorgon blir det troligen Marieberg!


//Sandra - Ut med det gamla, in med det nya!