Helgens planer

En del människor förvånar en verkligen. Trodde aldrig att du skulle göra det. Men det känns rätt så bra faktiskt, att veta, även om jag inte hade något med det att göra. ^^

Fredag idag då. Lite städning på gång för att få timmarna att gå. Inte för att jag direkt vet vad som händer ikväll, men nåt roligt blir det nog.

Imorgon blir det antingen fyllechaffis eller dricka lite med Matilda och förhoppningsvis Sabina. Vilket det blir kvittar, lika roligt vilket som =)

Söndag blir det kanske hästhoppning, om jag orkar gå upp. Ja allså, jag ska kolla på hästhoppning. Jag ska inte hoppa själv. Omg, vilken syn det skulle vara. Sandra på hästryggen, storskrikandes. Eller vad säger du Matilda?

I helgen förhoppningsvis. Om allt går som det ska. Hoppas, hoppas, hoppas! =D

En arg blogg!!

Okej, nu ger jag upp! Nu har jag försökt tillräckligt och det funkar inte. Det va bara 500:- åt helvete. Tack så mycket!!
Jag ska fan stämma Hallbo!!

Tycker lite synd om grannarna som bor längst ner. Kul att komma hem och se att det droppar vatten från taket in i lägenheten. Men antar att det blir så när det är stopp i rören och översvämning i den tomma lägenheten ovanför (under mig)
Tack och lov att jag inte bor längst ner!

Hur fan byter man en vindrutetorkare? Precis, så teknisk är jag när det kommer till bilar. Matilda, hjälp mig! Snälla!

Vill ha dom nu! Nu! Nu! Nu!

Blev visst väldigt många utropstecken i den här bloggen. Men är man arg så är man!! (Titta, två till) Bra att få avreagera sig lite ^^

Europaslagern

Måste bara säga att Europaslagern suuuuuger!!!!

Sverige lär väl aldrig mer vinna så varför ska vi vara med överhuvudtaget? Bättre att vi bara har melodifestivalen och sen nöjer oss med det. Att delta i Europaslagern känns bara som onödiga pengar, pengar vi lika gärna kan lägga på t.ex sjukvård. De gör fan mer nytta där!
Eller så delar vi upp Europa i två delar. Vi här uppe har en tävling och de där nere har en annan.
Som det är nu säger jag: Bojkotta skiten!!

Den svenska sjukvården

Fick ett telefonsamtal igår från min kära lillasyster. Hon hade gjort illa sig i benet under en fotbollsmatch och undrade om jag kunde komma till Östansjö, vilket jag gjorde.

Här kommer historien:
Hon skulle sparka iväg en boll med höger ben och då vek sig det vänstra under henne så hon inte kunde gå.
Sen gjorde det ont i vaden och hon kunde inte gå på den, men hon kan stödja på foten även om det gör skitont så hon försöker undvika det. (Hon hoppade omkring på 1 ben när jag kom.) Men det gör ju inte ont hela tiden och det är inte svullet eller blått, så det lär ju inte vara något som är brutet? Troligen är det en sträckning hon har gjort.

Det första jag fick göra va att leta efter numret till vårdupplysningen (tror jag det heter) för att fråga dem om råd om vad det kan vara och hur pass akut det är. Den mannen som svarade har nog inte alla hjärnceller i ordning. Jag hann knappt förklara vad som hade hänt innan han sa "Åk till akuten så en läkare får kolla på det för det kan behövas ett operativt ingrepp."
Vi tyckte det lät väldigt konstigt att det inte kunde vänta tills imorgon. Klockan var iaf 12 på natten när jag ringde. Att sitta på en akutmottagning i flera timmar mitt i natten kändes inte så lockande för nån av oss.

Efter det försökte jag få tag på nummret till akuten på Usö för att höra någon annans åsikt. Blev då kopplad till vårdupplysningen för andra gången. Då la jag på luren för jag vägrade prata med samma gubbe igen.

Provade att ringa en tredje gång för att få komma till akuten. Hon som svarade bad mig vänta kvar i luren, vilket jag gjorde i dryga 5 minuter. Sen la de på luren.

Ringde då upp igen en fjärde gång och förklarade att jag nyligen ringt men att luren hade lagts på i örat på mig. Hon bad mig vänta igen, och kopplade mig sedan till akuten där jag fick vänta mååånga signaler innan en sköterska svarade.
Jag förklarade då igen vad som hade hänt och vad mannen från vårdupplysningen hade sagt, och hon tyckte, precis som mig, att det inte lät riktigt klokt. Hennes råd var att linda en elastisk binda runt vaden, ta en alvedon, ligga högt med benet och avvakta tills imorgon (idag). Och skulle det bli sämre skulle vi åka in på en gång.

Eftersom min syster gick och la sig strax efter allt det här och inte har ringt mig antar jag att det inte blivit värre.
Så troligen behövs det inget operativ ingrepp.  ^^

Visst är den svenka sjukvården fantastiskt?

Matilda..

lova mig att du tar hand om henne. Ge henne den bästa vården du någonsin kan. Hon förtjänar det efter allt jag gjort henne. Och blir hon sjukare efter din omvårdnad så stämmer jag dig. *asg*


Bilder från konfirmationen



1. Utanför kyrkan i dräkterna. Linda är den andra från höger.
2. Handpåläggningen. Väldigt suddigt men det är inte så lätt att ta kort med 40 huvuden framför.
3. Mormor och Sophie fikar
4. Jag tittar på kort
5. Robert. Mamma i bakgrunden.

Fem

Kyrkan i helgen. Konfirmation.

Vårdcentralen idag. Väldigt modiga måste jag säga ^^

Eskilstuna imorgon. Yeah!

That's all folks!

Herrens frid med er ^^

Eskilstuna tur & retur

Idag har jag och Matilda varit i Eskilstuna en snabbis. Skulle hämta mormor. Säger bara det att inget slår mormors köttbullar! =)

Resan gick bra både dit och hem, fast Matilda hade en "nära döden upplevelse" Mja, kanske lite mitt fel. Men det gick ju bra ändå ^^

- Titta va många rådjur!
- Var då? Hur många va det?
- Nä, tror det va getar.
- Jaha, getar. Inte getter då?

Nää, iväg och ta sig en liten slurk kaffe kanske?

Marieberg

De senaste dagarna har gått fort. Väldigt fort. Men så har det varit mycket på gång också.

Storshopping på Marieberg igår med Matilda. Blev lite hastigt bestämt men vi kände att vi behövde muntra upp oss lite. Det blev ju inte riktigt som det va planerat igår..  Och nya kläder muntrar väl alltid upp en? Aja, det blev iaf en hel del nya kläder inköpta.

Så fick jag en helt ny väska gratis! När vi gick in på Skokanonen, där väskan är köpt, började det pipa. Tydligen så va den inte helt avlarmad eller nåt sånt, så jag fick tömma hela min väska i en påse medan de försökte larma av den. Eftersom det inte gick så bra så fick jag en helt ny, precis likadan. Nice! ;) Men det hade varit lite otäckt om det hade börjat pipa när vi gick ut istället =S Haha!

Jag va nog lite borta igår. Vettetusan vad det va med mig, men Matilda fick sig bra många skratt iaf.

- Låste du bilen?
- Ja, det gjorde jag!
- Okej. Vet inte varför jag kom och tänka på det nu.
- Det är för att du är en sån orolig själ.


We're gonna get dressed for success!

Vårstädning

Äntligen klar med balkongen!! Känns underbart skönt. Nu är det bara lite blommor och en vaxduk som fattas. Och de nya möblerna såklart. Balkonggolvet är nog en av de mest jobbigaste ställena som jag nånsin skurat på. Det va grönt! Grönt balkonggolv och det luktade som alger. Så när jag satt där och skurade kunde jag lika gärna blundat och låtsats att jag va vid en sjö. Hahaha!!

Nästa steg är att plantera blommorna som stått i fönstret ett bra tag nu. Har bara inte orkat ta itu med dom. Får väl göra det idag då.

Sen är det bara resten av lägenheten kvar som ska rensas. Varför samlar man på sig så himla mycket grejer jämt? Antar att det är därför vårstädning finns. Det är väl meningen att man ska göra sig av med allt gammalt nu när sommaren är på intågande?

Jaja, i vilket fall som helst så blir det  till mestadels att hålla sig inne för mig idag. Tror inte mina axlar och ansikte pallar mer sol för närvarande. Vill ju inte ha Spanien 2 direkt ^^

Städdag och (inga?) bilproblem

Igår va en sån där "slappardag" Jag gjorde verkligen ingenting här hemma. Bäddade inte ens sängen ^^
Såna dagar får sina konsekvenser. Så idag blir det städardag. Egentligen så behövs det väl inte städas så mkt, men eftersom jag tvättar kan jag lika gärna passa på att köra hela kittet (stavas det så?) När man har två katter kan man väl inte städa för mkt? =P 

Annars så händer det väl inte så mkt mer idag vad jag vet nu. Tänker iallafall passa på att njuta lite av solen i eftermiddag. Om jag har riktigt tur så kanske, kanske att jag slipper rödheten och blir brun i stället! ^^

Jag har kommit på att jag är rätt komisk när det gäller min bil. Imorgon har jag haft bilen i en vecka och jag har redan hunnit fått för mig att:
1. Avgassystemet sitter löst.
2. Servon är knepig.
3. 1:ans växel är trög att få i.
4. Jag har tappat en navkapsel.

Istället så är det så att:
1. Avgassystemet sitter definitivt inte löst. Det sitter bara långt ner under bilen så man ser burken.
2. Servon är knepig men det är inget fel på den. Det är bara jag som är lite ovan vid att ratten är så trög, även om jag börjar vänja mig nu.
3. 1:ans växel är inte svår att få i nu när jag lärt mig precis hur den växellådan funkar. (Vissa bilar är lättre att växla på än andra. Punkt slut!)
4. Jag har än så länge inte tappat en navkapsel. Trodde bara det igår kväll för att det va mörkt och tydligen nådde inte ljuset från garagehusen fram till det däcket.

Kanske är dags för mig att sluta oroa mig för bilen. Ni tycker säker att jag är helt dum i huvet. Men jag tycker det är nervöst att ha en egen bil. Det är ju mitt ansvar att se till så allt funkar och att allt finns, som alla jäkla vätskor! Sånt har jag aldrig direkt behövt bry mig om förut ju. Men jag har en känsla att det går över efter ett tag. Jag har ju som sagt bara haft bilen i en vecka =)

Sommartider, hej hej, sommartider

Underbart, underbart, underbart väder ute! Känns verkligen som sommar ju =D
Sitta ute på balkongen i solen men en cola och lösa korsord. Synd bara att jag måste bli röd innan jag blir brun. Känner mig lite granna som en kokt kräfta för tillfället! =P

Blev en snabbkaffe i solen med Karin och Matilda förrut. Lite synd bara att det blev så snabbt =/ Nästa gång får inte Matilda jobba så vi kan stanna längre! =)

Snart iväg till Brändåsen då. Käka med Tilla på hennes rast. Väldigt snabbt bestämt. ^^

Östansjö ännu en kväll. Måste ju hämta min Multimixer som jag fick av mamma när jag fick körkortet. Har glömt bort den. Vadå taskigt minne? =P

Nää, dags att fixa i ordning sig lite sen dra iväg då..

Helgens bravader

Fredag
Hämtade bilen i Örebro. Äntligen!!
På kvällen fick jag och Matilda för oss att åka till Willys och storhandla. En fredagskväll! Mobbade vi? Nä då aldrig.
Fast enligt mig är Matilda något mer mobbad än vad jag är. Ja menar, jag kan ju iaf prata. Visserligen kan väl Matilda också det, men hon är nog inte så duktig på det om hon säger "brinkers" istället för "blinkers", och "favoritsoffa" istället för "favoritsoppa." Mja, hon va nog bara lite trött ;P

Lördag
Hade jag och Matilda bestämt att vi skulle till Cedars. Vi lyckades få med oss Ellie också =) Men jag stannade hemma. Det är inte så himla roligt att gå ut när man har feber, snuva och ont i huvudet. Så jag fick nöja mig med att vara fyllechaffis åt de andra två. Vilket inte är helt fel det heller. En tur till Brändåsen blev det med =)

Sen åkte vi då hem och skulle sova. Trodde vi ja.. Mitt i natten får Matilda ett telefonsamtal från en liten pojke som satt fast i Vretstorp utan skjuts hem. Matilda och Sandra får då ta och sätta sig i bilen och åka till Vretstorp för att hämta den lilla pojken. Sen fick de äntligen sova! ^^

Söndag
Mja, ingen aning om vad som händer idag. Gick upp för typ 2 timmar sen, när Matilda väckte mig för hon skulle åka på dansuppvisning. Men det blir väl slappdag framför tv'n kan jag tänka mig. Orka göra nåt annat när man fortfarande har feber och snuva? Nää inte direkt. Men måste iaf iväg till Ica sen och hämta mitt Jotex paket som legat ett bra tag =/

Valborg -08

Det blev som sagt ett nyktert Valborg i år. Men det va rätt roligt ändå. Kan det bli annat när man tar en raggarrunda i Tjällmo och Godegård? *asg* Mer folktomt där än i Hallsberg!
Vi åkte förbi brasan också. Den minsta jag nånsin sett. Nästan pinsamt liten ju..
Sen blev det iaf hem och glo på skräckis med Matilda =)

Och det va Valborg det. ^^


RSS 2.0